Slide 1
TABLĂ FĂLȚUITĂ FIGO HIGHLINE

Bloc cu locuințe colective

Slide 1
TABLĂ FĂLȚUITĂ FIGO HIGHLINE

Combinație cu fațadă FIGO AMADE

Slide 1
TABLĂ FĂLȚUITĂ FIGO HIGHLINE

Habermann Markt Sibiu, România

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

TABLA FALTUITA FIGO HIGHLINE

POSIBILITĂȚI MULTIPLE PENTRU ACOPERIȘURI ȘI FAȚADE MODERNE

Tabla plană FIGO HIGHLINE poate completa excelent o placare sau o învelitoare cu module FIGO AMADE. Utilizând FIGO HIGHLINE, se pot crea cu succes învelitori sau fațade din tabla faltuita. Tabla FIGO HIGHLINE are un coeficient de dilatare termică semnificativ mai bun decât alte tipuri de invelitori metalice, iar asta înseamnă un aspect mai drept și un zgomot mai redus. Cu aceste caracteristici, benzile de tablă FIGO HIGHLINE pot fi instalate la lățimi mai mari, reducând astfel costurile cu manopera, timpul de montaj și cantitatea de material folosită.

O invelitoare din tabla faltuita este realizată prin îmbinări mecanice (falturi) ale panourilor de tabla ce au fost inițial profilate din benzi cu ajutorul unei mașini de profilat electrică sau manual cu diverse alte unelte. Instalarea unei invelitori din tabla faltuita necesită montatori profesioniști și echipamente speciale. Pentru un aspect estetic impecabil, montatorii au nevoie de experiență mare și o înaltă calificare.

Calitatea înaltă a materialului facilitează îndoirea și prelucrarea pe majoritatea formelor de acoperiș. Tabla faltuita FIGO HIGHLINE are o rezistență foarte bună la căderile de grindină.

CARACTERISTICI

Datorită sistemului de instalare, fără fixări cu șuruburi și fără străpungeri, tabla faltuita este probabil cea mai sigură variantă de învelitoare. Toate fixările sunt ascunse cu ajutorul unor cleme integrate în falturi. Pe lângă avantajele sistemului constructiv, tabla faltuita Figo Highline, prin calitățile anticorozive superioare și rezistența mecanică excelentă, duce la realizarea unui sistem de invelitoare cu o durabilitate foarte mare.

Tabla faltuita Figo Highline, spre deosebire de alte tipuri de tabla faltuita, datorită aliajului special și calității oțelului, beneficiază de avantajul unei deformări plastice stabile, reducând semnificativ riscul desfacerii falturilor în timp. Stabilitatea falturilor în timp este datorată și coeficientului de dilatare termică redus comparativ cu alte tipuri de tabla. Toate aceste aspecte conduc către posibilitatea instalării chiar și pe înclinații de la 3 grade ale acoperisului.

Tabla Figo Highline este realizată din oțel de cea mai bună calitate marca VoestAlpine. Datorită aliajului de oțel special creat pentru Figo de către VoestAlpine, sistemul de învelitoare fălțuită Figo se va comporta excelent în timpul instalării și va avea cea mai bună stabilitate dimensională posibilă pentru o tablă de oțel. Pentru proiectul dumneavoastră, aceste caracteristici se traduc prin aspect drept, uniform și curat, reducând semnificativ riscul de vălurire a tablei după instalare.

Figo Highline are un miez de oțel de ultimă generație, Corrender® de la VoestAlpine. Prin adăugarea de cantități mici de magneziu și aluminiu în baia de zinc, oțelul zincat la cald Corrender® beneficiază de un strat inovator și de înaltă performanță, cu numeroase avantaje față de clasicul oțel galvanizat numai cu zinc, garantând astfel o protecție maximă împotriva coroziunii. Corrender® reprezintă cea mai nouă etapă evolutivă în protecția împotriva coroziunii și este cel mai bun strat suport pentru vopselurile organice, garantând cea mai bună adeziune a vopselei.

Interacțiunea a două componente de ultimă generație impresionează cu o calitate excepțională și o performanță maximă pe întreaga durată de viață a invelitorii. Vopseaua organică VoestAlpine Colofer® îndeplinește cele mai înalte cerințe pentru rezistența la radiații UV, rezistența la zgârieturi și protejează împotriva influențelor crescânde ale mediului.

Suntem o companie din Austria cu o experianță de 140 de ani în învelitori și 130 de ani în domeniul prelucrării oțelului. Produsele FIGO reprezintă rezultatul experienței dobândite în istoria de succes a companiei. Prin producția industrială a noului modul de acoperiș FIGO AMADE, s-au dovedit competențele și cunoștințele unor soluții inovatoare în domeniul acoperișurilor.
Împreună cu unul dintre cei mai mari producători de oțel din Europa, voestAlpine, cu care avem un parteneriat foarte strâns de decenii, am dezvoltat produse ce se caracterizează prin inovație, cunoștințe temeinice și calitate de durată.
Suntem angajați în dezvoltarea continuă și putem menționa în acest sens temelia solidă a unei istorii de peste 130 de ani a companiei. Astăzi, cu cei aproximativ 250 de angajați, suntem una dintre cele mai importante companii din domeniul sistemelor de învelitori din Europa.

Siguranța unui parteneriat puternic cu decenii de experiență creează o încredere pe care o demonstrăm printr-o impresionantă garanție de 40 de ani.

Sistemul de invelitoare cu tabla faltuita Figo Highline conține toate elementele necesare pentru asigurarea unei funcționalități perfecte ale acoperisului. Accesoriile Figo includ, fără a se limita, următoarele:

  • Elemente de ventilație și etanșare a străpungerilor coloanelor sau panourilor solare
  • Sisteme de parazăpezi pentru tabla faltuita cu grilaje sau cu bare
  • Elemente de siguranță și de acces pe acoperis
  • Sisteme de paratrăznet și degivrare
  • Sistem complet de jgheaburi și burlane Figo Robust
  • Membrane de protecție pentru acoperisuri
  • Gamă completă pentru fixare și etanșare

PROTECȚIA ANTICOROZIVĂ Corrender cu Zinc-Magneziu

Spre deosebire de tabla convențională pentru faltuire, cu protecție anticorozivă realizată dintr-un strat din zinc, tabla faltuita Figo Highline oferă o protecție cu mult superioară din aliaj zinc-magneziu (ZnMg), ceea ce sporește semnificativ performanța materialului.

Față de acoperirea convențională cu Zn275, acoperirea ZnMg120 este cu 65% mai performantă în cazul subțierii stratului de protecție cauzată de coroziune.

Testele celor mai mari producători de oțeluri au demonstrat superioritatea acoperirii anticorozive din zinc-magneziu față de acoperirea convenționala din zinc. Astfel, s-a constatat că în condiții atmosferice și poluante normale, primele semne de coroziune ale tablelor (nevopsite) montate pe acoperisuri apar astfel:
  • Oțel cu acoperire Zn 200-220 g/m² : după aprox. 12 ani
  • Oțel cu acoperire Zn 275 g/m² : dupa aprox. 15 ani
  • Oțel cu acoperire ZnMg 120 g/m² : dupa aprox. 18 ani
În imaginile alăturate se observă rezultatele testelor de coroziune atmosferică realizate prin metoda de pulverizare cu sare asupra celor două tipuri de table (acoperire Zn275 respectiv acoperire ZnMg120). Se observă astfel cum același oțel, cu aceeași vopsea și culoare, însă cu protecție anticorozivă diferită, se comportă la expunerea la agenții corozivi din atmosferă.

FINISAJE ȘI CULORI

Finisaj HIGHLINE

Finisaj ROBUST

Finisaj STRUKTURA

BLOC CU LOCUINȚE COLECTIVE

Pentru acest bloc de apartamente, cel mai bun raport calitate-preț a fost sistemul de învelitoare cu tabla faltuita FIGO HIGHLINE, material cu o calitate foarte înaltă, cu cea mai bună protecție anticorozivă și cu rezistență superioară la radiațiile ultraviolete (clasa RUV 4). Pe lângă tabla propriu-zisă, sistemul de invelitoare faltuita FIGO HIGHLINE oferă întreaga gamă de accesorii pentru a îndeplini toate cerințele și funcționalitatea completă a unui acoperis.

RENOVARE PENSIUNE

La renovarea unei clădiri vechi, de cele mai multe ori sunt necesare operațiuni artizanale și soluții individuale pentru anumite zone ale acoperisului. În acest caz, modulele FIGO AMADE și tabla faltuita FIGO HIGHLINE se completează excelent, fac față cu brio inexactităților dimensionale ale clădirii și permit libertatea de instalare necesară.

LOCUINȚĂ UNIFAMILIALĂ NOUĂ

Module de acoperiș FIGO AMADE în combinație cu tabla faltuita FIGO HIGHLINE instalată pe un acoperiș curbat cu rază mică.