Slide 1
FIGO AMADE ANTRACIT

Integrarea tăietoarelor de zăpadă

Slide 1
FIGO AMADE ANTRACIT

Integrarea ferestrelor de mansardă

Slide 1
FIGO AMADE ANTRACIT

Locuință privată în zonă de munte

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

FIGO AMADE MODULE ACOPERIȘ

FORME DREPTE ȘI ESTETICE

Modulele pentru acoperiș FIGO AMADE impresionează prin aspectul simplu și estetic, cu o inimă Premium Steel Inside marca voestAlpine, protejat anticoroziv prin tehnologia de ultimă generație corrender®. Miezul de oțel este galvanizat cu un strat inovator și de înaltă performanță din Zinc și Magneziu. Acest lucru garantează cea mai bună protecție împotriva coroziunii. La rândul său, acoperirea organică colofer® de la voestAlpine, disponibilă in mai multe nuanțe, îndeplinește cele mai riguroase cerințe pentru rezistența UV și rezistența la zgârieturi, protejând cu succes împotriva influențelor agresive crescânde ale mediului înconjurător.

CONSTRUCȚII NOI ȘI RENOVĂRI

Datorită formei sale reduse și simple, panoul de acoperiș Figo AMADE este potrivit atât pentru cerințele arhitecturii moderne, cât și pentru renovări viitoare.

ASPECT MODERN

Prin modul variabil de montaj, aliniat sau decalat, cu FIGO AMADE pot fi create diferite forme și structuri arhitecturale. Forma clară a elementelor de tinichigerie precum frontoanele, coamele sau sistemele de protecție împotriva zăpezii, subliniază forme drepte și moderne.

GREUTATE REDUSĂ

Prin greutatea de numai 6,85 kg pe metrul pătrat, modulele FIGO AMADE sunt printre cele mai ușoare tipuri de învelitoare. Conceptul inovator al acestor module oferă siguranță deplină împotriva condițiilor atmosferice extreme. În cazul renovărilor, greutatea redusă a sistemului de învelitoare este un avantaj major deoarece se reduc semnificativ costurile cu consolidarea clădirii sau a șarpantei.

DESIGN EXIGENT

Modulele pentru acoperiș FIGO AMADE sunt disponibile în 3 formate diferite, fiecare cu 4 culori standard și cu suprafață netedă sau structurată. Se vor lua în considerare și cerințele speciale ale clienților privind culori speciale sau producție din titan-zinc.

 

DATE TEHNICE

Acumulările extreme de zăpadă asociate cu ciclurile de îngheț și dezgheț pot duce la deteriorarea structurii acoperișului. Proprietățile materialului (Premium Steel Inside) și profilarea revoluționară a panoului de acoperiș FIGO AMADE sfidează aceste condiții meteorologice extreme și astfel asigură o protecție maximă chiar și pe înclinații mici ale acoperișului.

Vântul puternic și furtunile lovesc frecvent toate regiunile Europei. Ele duc adesea la deteriorarea catastrofală a acoperișului sau a clădirii. Modulele pentru acoperiș FIGO AMADE sunt interconectate pe toate cele patru laturi. Fiecare modul este fixat individual cu clemele premontate de structura acoperișului (astereală sau caroiaj din șipcă). Acest lucru creează o legătură puternică și o siguranță maximă la furtună.

Atunci când sunt ploi abundente si de durată, iar masele de apă se transformă în inundații, acoperișurile sunt testate la maxim. Infiltrațiile apei sunt adesea cauzate de înclinația mică a acoperișului, rezultând deteriorarea acestuia și a construcției. Modulele FIGO AMADE au profile unice, iar modul de conexiune dintre module asigură cea mai bună protecție împotriva infiltrațiilor. Conform testelor actuale, sistemul de învelitoare FIGO AMADE rezistă perfect combinației dintre ploaie abundentă și vânt puternic.

Grindina este unul dintre cei mai mari dușmani ai acoperișurilor și lovește ca un glonț pe suprafața acestuia, distrugând nu numai aspectul, ci și siguranța funcțională a acoperișului. Teste extinse demonstrează comportamentul excepțional al modulelor de acoperiș FIGO AMADE datorită oțelului Premium Steel Inside – cel mai puternic material de bază de pe piață. Acoperisurile FIGO AMADE sfidează chiar și cele mai agresive căderi de grindină, cu diametre de până la 50 mm, menținându-și fiabilitatea funcțională completă și atingând cea mai bună clasă de protecție la grindină – clasa HW5.

FIGO AMADE este potrivit pentru toate acoperișurile ce au o înclinație minimă de 7 grade. Siguranța absolută chiar și în condiții meteorologice extreme este confirmată de către institute de testare de prestigiu. Acest avantaj major este datorat atât materialului de cea mai bună calitate, cât și modului revoluționar de îmbinare.

Modulele FIGO AMADE sunt fabricate din oțel de cea mai bună calitate. Structura suprafeței oțelului poate fi netedă sau structurată. Acoperirea de suprafață cu finisaj mat diminuează considerabil reflexiile deranjante ale soarelui. Gama de culori include nuanțe naturale de gri antracit, gri deschis, testa di moro sau cărămiziu. La cerere pot fi disponibile și alte culori. FIGO AMADE este disponibil în 3 dimensiuni ce permit două moduri de instalare: aliniat sau intercalat.

FIGO AMADE are un miez de oțel de ultimă generație, Corrender de la VoestAlpine. Prin adăugarea de cantități mici de magneziu și aluminiu în baia de zinc, oțelul zincat la cald Corrender beneficiază de un strat inovator și de înaltă performanță, cu numeroase avantaje față de clasicul oțel galvanizat numai cu zinc, garantând astfel o protecție maximă împotriva coroziunii. Corrender reprezintă cea mai nouă etapă evolutivă în protecția împotriva coroziunii și este cel mai bun strat suport pentru vopselurile organice, garantând cea mai bună adeziune a vopselei.

Interacțiunea a două componente de ultimă generație impresionează cu o calitate excepțională și o performanță maximă pe întreg lanțul valoric. Vopseaua organică cu finisaj mat Colofer de la VoestAlpine îndeplinește cele mai înalte cerințe pentru rezistența la radiații UV, rezistența la zgârieturi și protejează împotriva influențelor crescânde ale mediului.

Siguranța unui parteneriat puternic cu decenii de experiență creează o încredere pe care o demonstrăm printr-o impresionantă garanție de 40 de ani.

Suntem o companie din Austria cu o experianță de 140 de ani în învelitori și 130 de ani în domeniul prelucrării oțelului. Produsele FIGO reprezintă rezultatul experienței dobândite în istoria de succes a companiei. Prin producția industrială a noului modul de acoperiș FIGO AMADE, s-au dovedit competențele și cunoștințele unor soluții inovatoare în domeniul acoperișurilor. 
Împreună cu unul dintre cei mai mari producători de oțel din Europa, voestAlpine, cu care avem un parteneriat foarte strâns de decenii, am dezvoltat produse ce se caracterizează prin inovație, cunoștințe temeinice și calitate de durată.
Suntem angajați în dezvoltarea continuă și putem menționa în acest sens temelia solidă a unei istorii de peste 130 de ani a companiei. Astăzi, cu cei aproximativ 250 de angajați, suntem una dintre cele mai importante companii din domeniul sistemelor de învelitori din Europa.

Sistemul de învelitoare FIGO conține toate elementele necesare pentru asigurarea unei funcționalități perfecte ale acoperișului. Accesoriile FIGO includ, fără a se limita, următoarele:

  • Piese de închidere la coame, perete, streașină, frontoane sau ferestre de mansardă
  • Elemente de ventilație și etanșare a străpungerilor coloanelor sau panourilor solare
  • Sisteme de parazăpezi cu tăietoare, grilaje sau bare duble
  • Elemente de siguranță și de acces pe acoperiș
  • Sisteme de paratrăznet și degivrare
  • Sistem complet de jgheaburi și burlane Figo Robust
  • Membrane de protecție pentru acoperișuri
  • Gamă completă pentru fixare și etanșare

Suprafață netedă

Suprafață structurată Stucco

Culorile standard cu vopsea mată